2017. nov 21.

BMW 850i (Tulajdonosi teszt)

írta: Karburátor
BMW 850i (Tulajdonosi teszt)

“A következő írásban Sydarovszky Milos Márkó mutatja be az ő 850i BMW-jét.

1_6.jpg

Mit jelent számodra a típus?

Mint általános BMW szerelmes – értem ezalatt, hogy A-tól Z-ig – számomra mindig is különleges marad a 8-as széria. Ez volt a legelső BMW, amibe beleszerettem kisgyerekkoromban. Így remélem nem lesz új 8-as, mert 8-asból csak egy van.
Így az E31 az ÖRÖK! :)

Milyen érzések fűznek hozzá?
Ajaj… Először is, ez az az autó, amibe nem érdekel milyen a zene hangrendszer, mert eszemben sincs bekapcsolni, hiszen az 5000-es V12-es őrületes élményt nyújt a hallójáratoknak. Ez az egyik. A másik, a fantasztikus formaterve ragadt magával…ááá hatalmas respect, akinek az agyából kipattant ez a széria!!!!

2_4.jpg

Miért ezt választottad?
Konkrétan az előzőekben leírtak miatt. :)

Milyen élmény vezetni?
Fantasztikus!! Igaz, ölöm a pénztárcát vele, de ha olykor elragad a hév, nem tudom megállni, hogy padlóig küldjem, és azt az élvezetet és élményt, ami ezután következik, AZ A HANGORKÁN, ami belőle jön… az egyszerűen leírhatatlan, mert tudom, hogy lelke van ennek az autónak és tudja, hogy szeretem és az én örömömre duruzsol.:)))
..de persze ha kíméletesre veszem a figurát, akkor is tuti jóóó, ahogy hörög a drága alapjáraton. ; )

Adatok?
850i, 299 lóval vonul, ’91-ben látott napvilágot, ülésfűtés, tetőablak, 180 E km…Szóval kb. annyi felszereltséggel rendelkezik, mint a gyári társai, nem lett levéve, hozzáadva semmi.

3_4.jpg

Mit szeretsz benne?
A hátsó emblémájától kezdve az utolsó anyacsavarig. Vannak ugyan hibái, de akit szeretünk, azt a hibáival együtt fogadjuk el. :)

Mi az, ami nem tetszik benne?
Na jó, alapjába véve egy kényes szériáról beszélünk, aminek megvannak a maga típushibái, és itt most nem a 25 literes fogyasztásról beszélek, mert mégis 12 hengeres 5000-es motorral mennyit egyen? :)
Valamit valamiért… Amúgy sem mindennapi autó, így meg belefér. Néhol folydogál itt-ott (gondolom saját magától csöppen el ;)) A bukólámpája motoros, így hajlandó megmakacsolni magát, és olyankor félszemű Jacket játszik, meg igényli mostanában az akksi cserét :)

Hiányolsz belőle valamit?
Aha, két dolgot: néha a benzint, meg ha nem ülök benne, akkor magamat!

Kinek ajánlod/Kinek nem?
Annak ajánlom, aki hasonló érzelmeket képes táplálni iránta.

4_3.jpg

Fenntartási költségek
HORROR… lenne, ha állandóan forgalomba lenne helyezve, egyéb alkatrészeket nézve pedig… azokat sem a 100 Ft-os boltban találja az ember, így azzal is vigyázni kell :)
Innen is üzenem neki: Könyörgöm, csak ne legyél totálisan hengerfejes!!!!!!!!
Üdv: Szerető Társad!

Azt kaptad, amit vártál?
Bezoooony!

Újra megvennéd?
Újra. Soha nem is adnám el, történjék bármi, ha nem is tudnám használni, fenntartani, akkor eláll a kertben, nappaliban, garázsban, a szobámban, de sohaaaaa nem válnék meg tőle, hisz már a tudat, hogy a tulajdonomban van egy ilyen LEGENDA, már az fantasztikus!

Köszönöm Milos Márkónak az írást!"

Szólj hozzá