2017. nov 21.

Videoklippből Jaguar reklám

írta: Karburátor
Videoklippből Jaguar reklám

Sting a világhírű angol zenész 1999 őszén rukkolt elő a Brand New Day nevű szólóalbumával. Mivel elsősorban az idősebb korosztálynak szólnak az alkotásai, így meglehetősen nehéz volt, hogy a dalait rádióban játsszák, nemhogy az MTV-n. A promóció ezért nem úgy haladt, ahogyan várták.

1_12.jpg

A Desert Rose nevű dalához leforgattak egy sivatagban játszódó videoklippet, amelyben Sting egy Jaguar S-Type-ban utazik. Amikor Miles Copeland (a menedzser) meglátta az elkészült művet, akkor meg is jegyezte, hogy: „Istenem, ez egy autóreklám!”. Felkereste a Jaguar marketingeseit, akikkel megállapodtak, hogy ha készítenek egy reklámot az S-Type-hoz, ami olyan, mint a klipp, akkor ingyen használhatják a dalt.

Sting – Desert Rose

Az ötlet bejött. Sting-ék úgy tervezték, hogy az albumból körülbelül 1 millió példányt adnak el, amit a Jaguar-kooperáció miatt végül sokszorosan túlszárnyaltak (4 millió eladott példány). A Jaguar eladásai szintén kiemelkedően megugrottak. A klippnek hála sokkal jobban felfigyelt a fiatalabb korosztály az S-Type-ra.

Amúgy én is a Desert Rose-nak köszönhetem, hogy megszerettem Sting-et. Az albumát is a klipp hatására vettem meg (ajánlott dalok: A Thousand Years, Ghost Story, Brand New Day). Mai napig, ha meghallom a dalt, akkor egyből az S-Type jut eszembe. Kiváló példának tartom a hírességekkel való reklámozásra Sting és a Jaguar együttműködését.

Néhány gondolat az S-Type-ról

jaguar-s-type-saloon.jpg

– 1999-ben mutatták be és egészen 2008-ig volt gyártásban (természetesen volt közte facelift).
– A típus a Jaguar belépőmodellje volt, aminek a célpiaca a fiatalabb korosztály. A típussal az volt a céljuk, hogy a stagnáló eladásaikat fellendítsék.
– Az S-Type nevet már egy korábbi Jaguar is viselte (1963-1968).

jaguar_s_type_1.jpg

– A Ford-al közösen fejlesztették ki a padlólemezt (A Lincoln LS-nél is alkalmazták).
– Létezett belőle sport (R) és dízel (Peugeot származék) verzió is.
– A világhírű Connolly-bőrt alkalmazták a belsőtérben.

jaguar-s-type-interior.jpg

Szólj hozzá