2017. nov 21.

Berlini kiruccanás

írta: Karburátor
Berlini kiruccanás

Áprilisban pár napot a német fővárosban, Berlinben töltöttem el. Autós szemmel nézve csalódás volt számomra. Budapesten sokkal komolyabb és különlegesebb autókat lehet látni. Igaz itt az is közrejátszik, hogy itthon az autók sokkal inkább státuszszimbólumok, mint Nyugat-Európában.

berlini-falnal.jpg

Amúgy hazánk fővárosára szépség tekintetében nem lehet egy rossz szavunk se. Igaz Berlinhez képest romosabb, koszosabb, de nekem sokkal jobban tetszik, mint a precíz, kimért, nagyon modern német települések. Azt már mondanom sem kell, hogy az utak minősége mindenhol hibátlan volt (valóban azok az utak, ahol nyugodt szívvel lehetne használni akár egy Enzo-t is, nem is beszélve a sebességkorlátozás nélküli autópálya szakaszokról – melyek száma sajnos egyre inkább megfogyatkozóban van).

SL65 AMG

sl65-amg.jpg

Az autók életkora körülbelül 10 évvel lehet fiatalabb a hazai állománynál. Természetesen legnagyobb számban a német gyártmányok fordulnak elő. Zavaróan sok A7-es Audi volt :) szinte minden sarkon lehetett látni. Veterán autókat nagyon elvétve láttam. Nagyon örültem mikor a Humboldt Egyetem előtt elgurult egy gyönyörű régi Citroen DS (sajnos fotót nem tudtam készíteni). Elektromos autókból is viszonylag sokat láttam, mint például ezt a Citroen-t, amit éppen töltöttek a Checkpoint Charlie-tól pár utcányira:

elektromos-citroen.jpg

Ez viszont már a Checkpoint Charlie-nál készült.

checkpoint-charlie.jpg

Nagyon sok követségi autó volt, aminek a zöme a BMW zászlóshajója közül került ki (sok páncélzattal rendelkezett).

a-flotta.jpg

A bécsi Andrássy úton – Unter den Linden – megtaláltuk a VW konszern egyik szalonját, ahol a Bentley és a Bugatti kiállítóterme volt.

Az autógyártás csúcsa

veyron.jpg

A berlini falat is természetesen felkerestük. Ha következőre Berlinben járunk, akkor biztos ki fogjuk próbálni a Trabizást. Fotózás közben gyakran haladtak el mellettünk Trabi konvojjal.

trabi.jpg

A következő képet a berlini tévétoronyból fotóztuk, ahol az utca autói olyanok voltak, mint a Matchboxok :) Keressétek meg a kép „témáját”:

tevetorony.jpg

Autós szemmel a legjobb helyszín a híres Lafayette parkolója volt ahol például számos Bentley-t, Porsche-t, Ferrari-t lehetett látni.

Continental

continental.jpg

További képek

SLS

sls.jpg

A legjobb S-osztály (a híres Állatkert parkolójában)

w126_1.jpg

Azure

azure.jpg

911 (964, a kedvenc 911-es szériám)

964.jpg

Pagoda

pagoda.jpg

Mini

mini.jpg

VW Buggy tanulmány

vw-buggy.jpg

További képek a Karburátor facebook oldalán.

Szólj hozzá